L’escriptor Muñoz Molina guanya el Princep d’Asturies

Muñoz molinaEl novel·lista i assagista Antonio Muñoz Molina va guanyar ahir el Premi Príncep d’Asturies de les Lletres  2013.

Va debutar l’any 1986 amb la novel·la  Beatus Ille  i des de llavors, ha estat un escriptor molt premiat: la novel·la Un invierno en Lisboa va aconseguir el premi de la Crítica i el Nacional de narrativa i  l’any 1991 es va emportar el Planeta amb  El jinete polaco. A més a més, de  França, li arribarien dos dels reconeixements més importants : Plenilunio li valdria el Fémina Étranger el 1998, i el 2012 guanyaria el Prix Mediterranée Étranger per La noche de los tiempos.

Que Muñoz Molina no es dedica només a la ficció, encara que a ella lliuri els seus majors esforços, ho demostren els articles periodístics que ha anat publicant al llarg de la seva vida i, especialment, el seu últim llibre, Tot el que era sòlid, un assaig en el qual reflexiona sobre les causes de la crisi que pateix España.
Molt crític amb els fanatismes i els totalitarismes, Muñoz Molina, ha sabut reflectir en la seva obra la llibertat de l’individu en la societat i  ha donat veu en algunes de les seves novel·les als “oprimits, els desplaçats i els perseguits” com li va reconèixer el jurat del Premi Jerusalen, que li van concedir el gener passat.

Si us interessa saber les obres que hi ha a la biblioteca d’aquest autor, podeu cliar  Muñoz Molina

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s